Katastrofa za Meghan: Zaradi moževih izjav bi lahko izgubila naziv vojvodinje

D.Ži
02.06.2021 10:40
Prav mogoče je, da Meghan v kratkem ne bo več vojvodinja. Odločitev o tem ne more sprejeti zgolj kraljica.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Meghan Markle se boji, da bi lahko zaradi zadnjih kontroverznih izjav svojega moža ostala brez naziva vojvodinje, piše Daily Mirror. Zelo naj bi jo skrbele posledice tega, da je princ Harry spet pred celim svetom natresel kar nekaj zelo osebnih informacij o kraljevi družini, med drugim je dejal, da je njegov oče z njim v otroških letih ravnal slabo, saj naj bi tudi sam bil nekakšna žrtev hladne in neosebne vzgoje kraljice in princa Filipa. Vse več Britancev si želi, da bi Harry in Meghan ostala brez nazivov susseških vojvod, ki sta jih dobila ob poroki. Za Meghanino javno podobo bi to bila katastrofa.

Profimedia

Kljub odmiku od kraljeve družine se Meghan še vedno predstavlja kot susseška vojvodinja, tako poslovno kot zasebno, s tem nazivom je podpisana tudi na knjigi, ki jo je izdala. Neimenovan vir iz njene bližine trdi, da je svojega moža pozvala, naj ostre izjave o svoji družini omili, saj se boji, da bi ostala brez naziva.

Reuters

Slednjega bi princu in vojvodinji lahko odvzeli, a o tem ne more odločiti zgolj kraljica, temveč potrebuje za to tudi soglasje parlamenta. Če bi do tega prišlo, bi Harry še naprej ostal princ, saj je bil v ta naziv rojen, je pa vojvodski po rangu višji naziv od prinčevskega. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta