Glasbena zvezdnica spregovorila o posilstvu: Kar naenkrat sva bila v njegovi postelji

30.09.2021 09:00
Sophie Ellis-Bextor v knjigi pripoveduje, kako je pri 17-ih postala žrtev spolnega nasilja in se zaradi molka počutila sokrivo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuter

Britanska pevka Sophie Ellis-Bextor trdi, da jo je posilil 29-letni glasbenik z imenom Jim. Takrat ji je bilo komaj 17 let. Čeprav se mu je upirala in mu večkrat dala jasno vedeti, da si tega ne želi, je na koncu v njegovem stanovanju vendarle izgubila nedolžnosti. Do incidenta je prišlo pred 25 leti, zdaj se je odločila svojo težko zgodbo deliti z javnostjo. Napisala je knjigo, prvih nekaj izsekov pa je objavil Daily Mail

Zgodilo se je po koncertu, na katerem je kitarist nastopal, Sophie pa je bila med občinstvom. Glasbenik jo je vprašal, če si želi v njegovem stanovanju ogledati neke zanimive knjige. "Naslednje, česar se spomnim, je to, da sva se poljubljala. Kar naenkrat sva bila v njegovi postelji, on pa mi je slekel hlačke. Slišala sem se, kako mu govorim, da tega nočem, a ni pomagalo," se spominja.

"Ni me poslušal. Seksal je z mano. Bilo me je sram. Tako sem izgubila nedolžnost in se počutila nedolžno. Spomnim se, da sem zrla v njegove knjižne police in razmišljala, kako je zdaj že vse odločeno in da moram pustiti, da se zgodi," piše v knjigi.

Dodala je, da za posilstvo ni povedala nikomur. Sebe je prepričala, da to sploh ni bilo posilstvo, ker nanjo ni vpil in ni bil grob. Ker je molčala, se je počutila sokrivo. "Moja izkušnja ni bila nasilna. Le poslušal me ni. Šlo je za dva človeka, ena oseba je hotela, druga ni. Ni me slišal, ko mi je bilo 17 let, a mislim, da me bo slišal zdaj," še pravi Sophie

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta