Od solz sreče do solz žalosti: Znana Slovenka razkrila, da je izgubila nerojenega otroka. Njene besede so pretresljive

D.Ži
16.03.2022 10:20

Čas celi rane, a trajalo bo dolgo. Vplivnica in osebna trenerka Patricia Pangeršič je s sledilci delila eno najtežjih preizkušenj v svojem življenju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Media24

Zgodilo se ji je tisto, česar se najbolj boji vsaka ženska, ki si želi postati mamica. Življenje ima včasih žal drugačne načrte in ti nas postavijo pred naravnost nemogočo preizkušnjo. S to situacijo se je morala soočiti tudi priljubljena slovenska vplivnica, gurujka aktivnega življenja in prejemnica naziva za fatalno Slovenko. Patricia Pangeršič je o boleči izgubi otroka pretresljivo odkrito spregovorila na svojem Instagramu. Njen zelo življenjski zapis bo zagotovo močna opora tistim staršem, ki jih je taka izguba že doletela ali pa jih še bo. 

"Prvi pregled, dobim materinsko knjižico, vse izgleda popolnoma ok, čestitke ginekologinje, veselje vseh domačih in najbližjih in končno dojamem, da se to resnično dogaja - mami bom. Tako srečna še nisem bila nikoli v življenju," se spominja dni, ko je še žarela od vesela pričakovanja. Radost ni trajala dolgo. Le kakšne tri tedne. Nato pa šok.  "'Žal ni več utripa.' Poslušam ginekologa, ampak ga ne slišim. Kot da lebdim. Ne, to se ne more dogajati. Zakaj? Kako? Včeraj je še bil utrip, danes pa ga kar ni več? 1001 vprašanje, ki je in bo ostalo neodgovorjeno," čustveno pripoveduje Pangeršičeva. Spontano je splavila po sedmih tednih nosečnosti. Sledila sta jok in bolečina. Žalovanje.

"Ob taki novici potrebuješ le čas. Čas, da predelaš. Najprej sam pri sebi, s svojim partnerjem, družino, prijatelji … ker ste vi moja ‘druga’ družina in velik del mojega življenja, pa ne morem mimo tega, da mojih občutkov ne bi delila tudi z vami. Ne z razlogom, da se komurkoli smilim, ampak z razlogom, da vsem, ki se se vam je zgodilo enako, povem, da v tem niste same. Niste edine. To se dogaja in to se bo dogajalo. Danes, jutri, pojutrišnjem. O takšnih stvareh se govori premalo in čas je, da to spremenimo. Če bo enemu dekletu, ki bo šla čez to, zaradi mojega zapisa in delitve, mogoče 1 odstotek lažje, je moj cilj dosežen," nadaljuje.

 

Še zdaleč ni edina, ki so se ji sanje o materinstvu v hipu sesule pred očmi. Vsaka peta nosečnost se, kot ji je povedal ginekolog, konča s splavom, celo vsaka četrta, če bi upoštevali tudi neodkrite nosečnosti. S partnerjem sta se oklenila misli, da se vse zgodi z razlogom. "Očitno nama sedaj še ni bilo namenjeno. Enkrat pa bo. Vse to je del življenja," pravi Patricia, ki mnogim v življenju predstavlja velik navdih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta