Skrivnost z dvora: Tako se je princ Filip podpisoval v zelo osebnih pismih, ki jih je pošiljal princesi Diani

D.Ži
13.04.2021 10:07
Malo je javnost vedela o tem, da je nesrečna princesa Diana na britanskem dvoru imela močnega zaveznika. Vsaj nekaj časa.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Princesa Diana in princ Filip julija 1987. 
Profimedia

Princ Filip je javno obsodil svojega sina Charlesa, ko se je ta v ljubezni odločil dati prednost Camilli Parker Bowles pred svojo ženo Diano. Kraljevski dopisnik Richard Kay zdaj za Daily Mail razkriva nove podrobnosti odnosa med kraljičinim možem in princeso Diano. Oba sta medtem že pokojna, princa bodo pokopali to soboto. 

Profimedia

Diana je v svojih najbolj nesrečnih letih svojim prijateljicam zaupala, da se o zakonskih težavah v glavnem pogovarja s tastom, namesto da bi to počela z možem. Menila je, da je Filip edina oseba na dvoru, ki jo povsem razume. Dopisnik meni, da ni bilo vedno tako in da je Filip nekoč vzrojil že ob omembi Dianinega imena. Menil je, da zahtevni nalogi ni dorasla in da se nikoli ne bo vklopila v kraljevsko institucijo. Kasneje ji je bil mnogo bolj naklonjen. Pogosto naj bi ji pisal pisma in se v njih podpisal "Z ljubeznijo, Pa." Pa je angleško ljubkovalno ime za očeta. Pisal ji je torej tako, kot bi oče pisal hčeri. 

Princ Charles z Diano in kraljica s Filipom leta 1986.
Profimedia

Njuno dopisovanje je steklo leta 1992, ko se je njen zakon s Charlesom začel majati. Kasneje se je tudi povsem sesul. "Njegova pisma Diani so bila polna topline in ljubezni," se spominja ena od princesinih prijateljic. Diana je na njegova pisma odgovarjala in mu zaupala nekaj svojih največjih skrivnosti. Ni se trudila skriti, kako zelo jo moževa nezvestoba boli. "Samo neumen človek bi Diano pustil zaradi Camille," naj bi Filip zapisal v eno od pisem. A zgodilo se je prav to. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta