(VIDEO) Tarnanje na veliki nogi: Toliko denarja je princ Harry podedoval po mami Diani

D.Ži
10.03.2021 10:05
Ko mu je babica zaprla finančno pipico, se je trenutno najbolj razvpiti princ na svetu moral znajti po svoje. A da mu ne gre prav slabo, je poskrbela že njegova pokojna mama, princesa Diana.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potem ko je v intervjuju z Oprah Winfrey princ Harry potarnal, kako ga je kraljeva družina prenehala financirati, ko se je odločil z ženo Meghan zapustiti Veliko Britanijo in se tako povsem odmakniti od plemiških dolžnosti, je dodal, da se je moral znajti in tako poskrbeti za svojo družino. Podpisal je pogodbo z Netflixom in Spotifyjem, da mu ni treba živeti ob kruhu in vodi, mu zagotavlja tudi dediščina mame, pokojne princese Diane. 

Profimedia

Kot je leta 2014 objavila revija Forbes, je princesa Diana svojemu mlajšemu sinu zapustila kar lep znesek. Ko je leta 2014 dopolnil trideset let, je Harry podedoval maminih 10 milijonov funtov. V oporoki je nesrečna princesa ob svojih dveh sinovih navedla še nekaj drugih ljudi, ki jim je zapustila del premoženja. Del zapuščinskega kolača je pripadel tudi butlerju Paulu Burrlu in še sedemnajstim drugim osebam. Po ločitvi od princa Charlesa je Diana dobila dragocen nakit in delnice, kar sta po smrti podedovala tudi sinova. 

Princ Harry je v pogovoru z Winfreyevo potrdil, da so njegovi odnosi z družinskimi člani, z izjemo kraljice, slabi in da med seboj skoraj ne komunicirajo. Izpostavil je tudi odtujen odnos z očetom, ki se mu na neki točki ni želel več oglasiti na telefon. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta