Zvezdnico na plaži zasmehovali zaradi teže, zdaj se je zlomila: "Trebuh sem vlekla vase tako močno, da me je bolel"

D.Ži
05.04.2022 09:35

Camili Cabello je prekipelo. Ker se na plaži ne more več sprostiti, je v javnost poslala sporočilo o tem, kako zgrešeni lepotni ideali uničujejo psihično zdravje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Glasbenico Camilo Cabello (25) pogosto kritizirajo zaradi njenega videza, ki po mnenju nekaterih ne ustreza visokim standardom zahodnega šovbiznisa. Kar je abotno. Kritiki se pogosto spotikajo ob njeno telesno težo, a se pevka s tem, da bi morala shujšati, obremenjuje vse manj. Odločila se je v javnost poslati jasno sporočilo, da teža in spletni komentarji ne določajo njene vrednosti. 

Profimedia

"Vsakič, ko grem na plažo v Miamiju, postanem tarča paparacev. Nekako vedno izvejo, kdaj pridem, takrat me fotografirajo v bikiniju in vsakič se počutim ranljivo, nepripravljeno. Nosila sem kopalke, ki so bile zame premajhne in nisem bila pozorna na to, kako izgledam, potem pa sem videla fotografije na družbenih omrežjih in komentarje, kar me je zelo razburilo. Spomnim se, da so na mojo samozavest vplivale misli, ki jih je oblikovala družba. Družba, ki je ponotranjila idejo, kako je videti 'zdravo' žensko telo. Ta ideja je za mnoge ženske popolnoma neresnična. Photoshop, restriktivne diete, pretiravanje pri vadbi in izbiranju zornih kotov za fotografiranje, ki omogočajo, da naša telesa izgledajo drugače kot v resnici, v svoji naravni obliki,"  je zapisala Camila.

"Na vse to se spomnim, ko na družbenih omrežjih spremljam ženske, ki sprejemajo svoj celulit, strije, trebuh ... Želim se počutiti dobro. Danes sem dobila nov bikini, tako srčkan je in nisem jedla nič težkega, preden sem šla na plažo, ker sem vedela, da se bo vse skupaj spremenilo v fotografiranje. Trebuh sem vlekla vase tako močno, da me je bolel, nisem dihala in komaj sem se smejala, saj sem se zavedala, kje so kamere. Nisem sem mogla sprostiti in uživati. Poskušala sem se pretvarjati, da jih ni, a mi ni uspelo in sem preprosto vlekla trebuh vase vsakič, ko sem šla z ležalnika do morja," dodaja glasbenica. 

Profimedia

"Mislila sem, da bom na fotografijah videti dobro in da se bom počutila izpolnjeno. Pa se še nikoli nisem imela slabše na plaži. Čutila sem žalost in praznino, ker so misli družbe postale moje misli. Želim govoriti o tem, ker vidimo fotografije žensk, ki jih hvalimo, da izgledajo dobro, fit ali zdravo, ampak kaj je zdravje, če si tako osredotočen na to, kako izgleda tvoje telo, da trpi tvoje duševno zdravje in ne moreš uživati ​​v življenju? Komu sploh poskušam ugajati in ali sem privlačna zase, če se ne morem sprostiti in uživati ​​v lepem dnevu na plaži? Žal še nisem dosegla tistega stanja, v katerem bi mi bilo vseeno za mnenja drugih ljudi," je še sporočila Camila.

Pravi, da se zaveda, da njen videz ne določa, kako srečna, zdrava ali seksi je, pa tudi, da sporočila, ki jih prejme, vplivajo nanjo čustveno in ji nenehno odzvanjajo v glavi.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta