Ameriški senat pretresli posnetki spolnega odnosa, ki so nastali v dvorani odbora za pravosodje

M.R.
18.12.2023 12:22

Nekateri ameriški mediji so poročali o spolnem škandalu, ki se je zgodil v prostorih kongresa na Kapitolu. Zdaj nemški tabloid Bild poroča, da naj bi bil vanj vpleten tudi član nemških socialdemokratov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dvorana Hart 216, v kateri zaseda pravosodni odbor ameriškega senata. Poimenovana je bila po demokratskem senatorju Philipu Hartu. 
Profimedia

Zaradi posnetka, ki se je pojavil na družbenih omrežjih, je službo že izgubil sodelavec 80-letnega demokratskega senatorja iz zvezne države Maryland Bena Cardina. Gre za 24-letnega Aidana Maese-Czeropskega, kar je senator Cardin tudi že potrdil, ni pa želel zadeve komentirati. 

Po nekaterih informacijah ameriških medijev naj bi odpuščeni sodelavec senata posnetek najprej objavil na svojem zaprtem Instagram profilu, potem pa je zaokrožil med politiki. Posnetek spolnega odnosa med dvema moškima naj bi nastal v dvorani, kjer ima seje senatni odbor za pravosodje, objavljen pa naj bi bil tudi v zasebni skupini za geje v politiki, poroča ameriški spletni medij Daily Caller.

V tej dvorani sicer med drugim potrjujejo kandidate za vrhovne sodnike, tam pa je bil leta 2016 zaslišan tudi nekdanji direktor zveznega preiskovalnega urada FBI James Comey, ki je pričal o domnevnem ruskem vmešavanju v ameriške predsedniške volitve leta 2016, na katerih je zmagal Donald Trump. Zadevo zdaj preiskuje tudi policija.

Nemški tabloid Bild medtem poroča, da naj bi bil z mladim uslužbencem ameriškega senata takrat v dvorani Nemec, ki naj bi bil zaposlen na nemškem ministrstvu za delo. Šlo naj bi za člana stranke SPD iz Ludwigsburga, ki se trenutno šola v Washingtonu, nedaleč od Bele hiše.

Na omrežju LinkedIn je Aidan Maese-Czeropski zapisal, da je zdaj napaden zaradi tega, koga ljubi. Priznal je, da je v preteklosti že "slabo presojal" svoja dejanja, a dodal, da ljubi svojo službo in da do svojega delovnega mesta ne bi nikoli izkazal nespoštovanja. 

Na to se je odzval nekdanji član predstavniškega doma, sicer republikanec George Santos, ki je zapisal, da nikogar ne zanima njegova spolna usmerjenost. "Samo gabi se nam tvoje podlo vedenje, ki ga kažeš kot uslužbenec ameriškega senatorja," je na omrežju X pisal Santos, ki je javno priznal, da je član skupnosti LGBT. 

Aidan Maese-Czeropski se je leta 2020 fotografiral z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta