Apostolski nuncij v Iraku Leskovar pred papeževim obiskom pozitiven na novi koronavirus

STA, M.D.
28.02.2021 16:50
Neimenovani iraški predstavnik, ki sodeluje pri pripravi štiridnevnega papeževega obiska, je potrdil, da je bil Leskovar pozitiven, da pa to ne bo vplivalo na obisk.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mitja Leskovar in posvečevalec (v škofa) kardinal Franc Rode v ljubljanski stolnici. 
Tatjana Splichal/družina

Apostolski nuncij v Iraku, Slovenec Mitja Leskovar je bil na testiranju pozitiven na novi koronavirus. Leskovar je v samoizolaciji in ne bo mogel spremljati papeža Frančiška med njegovim prihajajočim obiskom v Iraku, ki ga papež začenja v petek.

Leskovar je po poročanju tujih tiskovnih agencij, ki se sklicujejo na vire v Vatikanu, v samoizolaciji zunaj prostorov veleposlaništva. Rezidenco apostolskega nuncija, kjer naj bi papež med obiskom prenočil, so dezinficirali, prav tako so na novi koronavirus testirali osebje, so še sporočili. Frančišek je bil sicer že cepljen proti covidu-19.

Leskovar je v minulih tednih potoval po Iraku, da bi pripravil papežev obisk, v okviru katerega naj bi Frančišek med drugim obiskal Mosul na severu države, svetišče v Nadžafu in kraj Ur, ki je povezan s prerokom Abrahamom. Srečal se bo tudi z iraškimi politiki, načrtovano pa je tudi srečanje z velikim ajatolo Alijem al Sistanijem. To bo prvi obisk katerega od papežev v Iraku, ki ga mnogi označujejo za zgodovinskega.

Irak se sooča z naraščanjem okužb z novim koronavirusom, kar je iraško ministrstvo za zdravje pripisalo širjenju bolj nalezljive britanske različice virusa. Oblasti so zaradi tega prejšnji teden po vsej državi razglasile policijsko uro, v petek pa so zaprli dostop do prestolnice Bagdad.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta