Avstrija prepovedala ustaške simbole. Ali jih prepoznate?

M.R.
12.02.2019 16:17

V Avstriji bodo od 1. marca dalje prepovedani simboli ekstremističnih organizacij, med katerimi so tudi simboli Islamske države in ustašev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ustaški simbol v Pliberku. 
Andrej Petelinšek

Uporaba prepovedanih simbolov bo kaznovana z globo v višini štiri tisoč evrov oziroma deset tisoč evrov, če jih bo nekdo uporabljal večkrat. Te simbole bodo lahko prikazovali medijski poročevalci, uporabljeni pa bodo lahko tudi v filmih, v gledališčih predstavah in izložbah, ampak le pod pogojem, da bo jasno, da ne gre za propagando ideologij teh prepovedanih terorističnih in ekstremističnih organizacij. 
Med prepovedanimi 13 zastavami in simboli sta tudi dva ustaška. Prvi je velika črka U, znotraj pa je šahovnica, katere prvo polje zgoraj je bele barve. Avstrijske oblasti so ob seznamu dodale tudi opis, tako da bo policistom jasno, za kakšen simbol gre. Drugi prepovedan ustaški simbol pa je le šahovnica s prvim belim poljem zgoraj, nad njo pa je črka U. 

Levo in v sredini sta v Avstriji prepovedana ustaška simbola, desno pa je hrvaška zastava. Največja razlika v grbu je barva polja v šahovnici. Ustaški simbol se zgoraj začne z belim poljem, uradni hrvaški grb pa z rdečim prvim poljem v šahovnici.
Avstrijsko Notranje Ministrstvo/večer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta