Delal s paketom zamrznjenega mesa in se okužil s koronavirusom, zdaj je v bolnišnici

STA, A.L.
09.11.2020 10:24

Pri zaposlenem v hladilnici v kitajskem mestu Tianjin so v nedeljo potrdili okužbo z novim koronavirusom, potem ko je delal s paketom zamrznjenega mesa iz Nemčije, navajajo lokalne zdravstvene oblasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Moški, zaposlen v hladilnici v pristanišču Binhai v tem mestu na severovzhodu Kitajske je zdaj v bolnišnici, navajajo pristojne lokalne oblasti po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Poleg tega preučujejo vzorce, ki so jih odvzeli ljudem, ki so bili v tesnem stiku s tem delavcem, in v delovnem okolju. Po poročanju časnika Global Times je osem ljudi, ki so bili v stiku z njim, preventivno v karanteni.

Vzorec, ki so ga odvzeli s pakiranja tega mesa, je bil pozitiven na novi koronavirus

Virus po mnenju oblasti izvira iz pošiljke zamrznjenih svinjskih krač, ki so jih iz nemškega Bremna uvozili v Tianjin in nato naprej v mesto Dezhou v provinci Shandong. Vzorec, ki so ga odvzeli s pakiranja tega mesa, je bil pozitiven na novi koronavirus, navajajo oblasti.

Na Kitajskem že več mesecev skoraj ne poročajo o novih primerih koronavirusa, tako da se življenje in gospodarske dejavnosti vračajo v ustaljene tirnice. So pa zabeležili že več manjših lokalnih izbruhov virusa, ki jih zajezijo s strogimi ukrepi in množičnim testiranjem.

Za vnos virusa so v preteklosti že večkrat okrivili zamrznjeno hrano oziroma njeno pakiranje iz tujine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta