Dva tesna sodelavca Viktorja Orbana v karanteni

STA, A.L.
27.08.2020 18:44

Dva tesna sodelavca madžarskega premierja Viktorja Orbana sta morala v karanteno zaradi stikov s članom vladajoče stranke Fidesz, ki je bil pozitiven na testu za okužbo z novim koronavirusom, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

S koronavirusom se je okužil Istvan Hollik, ki pri Fideszu skrbi za "komunikacije". Z njim pa sta bila v tesnem stiku Orbanov šef kabineta Gergely Gulyas in njegov namestnik Balasz Orban. Skupaj so bili na neki vrtni zabavi, navaja nemška tiskovna agencija dpa.
V karanteno je odšla tudi pravosodna ministrica Judit Varga, ki se je prav tako udeležila omenjene zabave.
Okužba Hollika je vodila tudi v odpoved političnega zborovanja Tranzit ta konec tedna v kraju Tihany ob obali Blatnega jezera, kjer bi moral biti Orban glavni govorec.
V ponedeljek naj bi se sicer madžarski premier osebno udeležil tudi Blejskega strateškega foruma v Sloveniji, kjer bo skupaj s še šestimi kolegi, med njimi slovenskim premierjem Janezom Janšo, sodeloval na panelu voditeljev.
Madžarska je v zadnjih tednih beležila precej malo novih okužb s koronavirusom, a se je to število začelo v zadnjih nekaj dneh skokovito povečevati. V zadnjih 24 urah so zabeležili 91 novih primerov okužbe, kar je že zelo blizu rekorda iz 24. aprila, ko so zabeležili 99 okužb v enem dnevu, še navaja dpa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta