Eden od obtoženih za umor novinarke na Malti leta 2017 priznal krivdo, v zaporu bo 15 let

STA, VČ
23.02.2021 15:57
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Eden od treh moških, ki je bil obtožen sostorilstva pri umoru novinarke Daphne Caruana Galizia leta 2017, je priznal krivdo. Sodišče ga je nato obsodilo na 15 let zapora.

Vincenta Muscata so aretirali decembra 2017 skupaj še z dvema zaradi umora novinarke, ki je pretresel to članico EU.

Muscata ter brata Georgea in Alfreda Degiorgia so obtožili izdelave, namestitve in sprožitve bombe, ki je ubila novinarko.

Na predobravnavnem zaslišanju je v torek odvetnik Vincenta Muscata obvestil sodišče, da želi vložiti priznanje. Ko so Muscata vprašali, kako se zagovarja, je odgovoril, da je kriv. Sodnica Edwina Grima je opozorila, da mu zaradi resnih obtožb v obtožnici lahko grozi dosmrtna ječa, Muscat pa je vztrajal pri priznanju.

Umor ugledne novinarke oktobra 2017 v eksploziji bombe, podtaknjene v njenem avtomobilu, je pretresel Malto in sprožil množične proteste, odstopil je tudi takratni premier Joseph Muscat. Novinarka je poročala o korupciji med podjetniki in politiki. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta