Egiptovska policija po napadu na turiste ubila 40 teroristov

STA, GR.G.
29.12.2018 09:47

V eksploziji bombe pri piramidah v Gizi po zadnjih podatkih štirje mrtvi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Egiptovska policija je po petkovem napadu na turiste blizu piramid v Gizi danes v več operacijah po vsej državi ubila 40 teroristov, je sporočilo egiptovsko notranje ministrstvo. Dodali so, da so skrajneži "načrtovali vrsto napadov na turistične objekte, varnostne sile in krščanska svetišča".
Kot je ministrstvo še zapisalo v sporočilu za javnost, so operacije proti domnevnih skrajnežem potekale v Gizi blizu prizorišča petkovega napada ter na polotoku Sinaj na vzhodu Egipta. Od skupno 40 teroristov so jih 30 ubili v Gizi.

V eksploziji bombe pri piramidah v Gizi po zadnjih podatkih štirje mrtvi

V petkovi eksploziji bombe ob turističnem avtobusu v bližini piramid v egiptovski Gizi so po najnovejših podatkih oblasti umrli štirje ljudje, in sicer trije turisti iz Vietnama in egiptovski vodnik. Ranjenih je bilo 11 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.
Egiptovsko notranje ministrstvo je sporočilo, da je bilo na avtobusu 14 turistov iz Vietnama, voznik in turistični vodnik, ko je ob 18.15 po lokalnem času (17.15 po srednjeevropskem času) odjeknila doma narejena eksplozivna naprava.
Dva turista sta umrla na kraju eksplozije, en turist in vodnik pa sta poškodbam podlegla v bolnišnici. 11 ljudi je bilo ranjenih, med njimi egiptovski voznik avtobusa.

Egiptovski premier Moustafa Madbouly (desno) je v bolnišnici obiskal poškodovane turiste iz Vietnama. 
EPA
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta