Evropska komisija dala zeleno luč hrvaškim načrtom za izgradnjo avtocest v Istri

STA, Gr.G.
07.08.2020 17:53

Bruselj je v skladu s pravili o državni pomoči odobril hrvaški načrt za podaljšanje koncesije družbi Bina-Istra za mrežo avtocest v hrvaški Istri, ki je znana kot istrski epsilon. Podaljšanje pogodbe z upravljavcem epsilona bo omogočilo za 197 milijonov evrov naložb, ki bodo usmerjene v izgradnjo druge cevi predora Učka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Evropska komisija je objavila, da je podaljšanje koncesije med Hrvaško in Bino-Istro sorazmerno znesku, ki je potreben za financiranje načrtovanih del ter zato ne šteje za prekomerno nadomestilo. Kot so zapisali na svoji spletni strani, bo ukrep spodbujal rast in sprostil naložbe, ne da bi po nepotrebnem kršil pravila konkurence in trgovine med državami članicami.
Hrvaška je julija letos komisiji sporočila, da so Bina-Istri podaljšali koncesijo do leta 2039. S podaljšanjem so ji omogočili financiranje izgradnje avtoceste namesto obstoječe hitre ceste med Pazinom ter predorom Učka in naprej proti Matuljih pri Opatiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta