(FOTO) Aretirali morilca 14-letne Vanje: Mu je pri begu res pomagal nekdo iz policije?

A.L.
06.12.2023 08:18

14-letnica ni umrla zaradi zadušitve, kot se je sprva sklepalo, temveč ji je usodno rano zadala strelna rana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Severnomakedonski notranji minister Oliver Spasovski je na novinarski konferenci po prijetju osumljence označil za pošasti.
Reuters

Po poročanju več medijev so v Turčiji aretirali Ljupča Palevskega, ki je osumljen umora 14-letne Vanje Gjorčevske iz Skopja in 74-letnega Pančeta Žežovskega iz Velesa.

Severnomakedonski notranji minister Oliver Spasovski je na novinarski konferenci osumljence označil za pošasti in ob tem dodal, da je Palevski zaenkrat še v Turčiji, je pa v teku postopek za njegovo izročitev Severni Makedoniji. Palevski je po umorih najprej prišel v Srbijo, nato pa skozi Gradino šel v Bolgarijo, kjer ga je čakal prevoz v turško mesto Balikesir.

Spasovski je medijem razkril tudi, da naj bi nekdo iz policije posredoval informacije o umorih Vanje Gorčevske in Panča Žežovskega, zato je osumljeni pobegnil iz Severne Makedonije. Še ena od informacij, ki jo je minister razkril javnosti, je tudi, da 14-letnica ni umrla zaradi zadušitve, kot se je sprva sklepalo, temveč ji je usodno rano zadala strelna rana. Za ubitega 74-letnika ni želel odgovoriti, kaj je bil vzrok smrti.

Umorjena Vanja je bila po pripovedovanju njenih prijateljev in učiteljev zelo vedro in pametno dekle. Razmišljala je več kot ostale njene vrstnice. 

"Boleče nam je govoriti o vsem tem. Bila je mirna in dragocena, izpolnjevala je svoje obveznosti, dekle, ki ni bilo v nobenih klanih, družila se je z vsemi, a poudarjam, bila je mirna. Vemo le, da je bila čudovito dekle, sanjala je o prihodnosti," je povedala mati Vanjine sošolke. Družbena omrežja pa razkrivajo, da je bila Vanja srečna in je rada potovala ter se družila. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta