(FOTO) Azurna obala: Zapirajo se večje trgovine, od doma le, če je nujno, za sprehod samo ura na dan ...

STA, VČ
22.02.2021 20:02
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nica včeraj.
Reuters

Na francoski Azurni obali na jugovzhodu države bodo prihodnja dva konca tedna v veljavi strožji ukrepi za zajezitev okužb z novim koronavirusom.

Ukrepi so posledica velikega števila novih okužb v francoskem departmaju Alpes-Maritimes, je sporočil prefekt Bernard Gonzalez. Ukrep bo prizadel okoli 90 odstotkov prebivalcev departmaja. Zanje bo odhod od doma dovoljen samo v nujnih primerih, kot sta nakup najnujnejšega ali obisk zdravnika. Športne aktivnosti na prostem ter sprehajanje bodo dovoljene samo uro na dan do pet kilometrov od kraja bivanja.

Poleg tega bodo v javnosti obvezne zaščitne maske, prepovedano bo uživanje alkoholnih pijač v javnosti. Vrata bodo morale zapreti trgovine z več kot 5000 kvadratnih metrov površine, izjema bodo trgovine z osnovnimi življenjskimi potrebščinami in lekarne. Okrepili bodo tudi cepljenje proti covidu-19.

Francosko območje na meji z Italijo trenutno beleži incidenco 588 novih okužb na 100.000 prebivalcev, kar je trikrat več, kot je državno povprečje. Po beseda Gonzaleza so se razmere v departmaju zelo poslabšale.

Francija z okoli 67 milijoni prebivalci sodi med države, ki jih je pandemija covida-19 zelo prizadela. Doslej so okužbo s covidom-19 potrdili pri več kot 3,6 milijona ljudeh, okoli 84.000 covidnih bolnikov je umrlo. Zaradi visokih številk novih okužb že več tednov v Franciji poteka razprava o ponovnem zaprtju države, kot je to bilo minulo pomlad in jesen. Trenutno v državi velja policijska ura od 18. ure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta