(FOTO in VIDEO) 300 metrov visok nebotičnik, ki ima 75 nadstropij, se je začel nenadoma nevarno majati

STA, VČ
18.05.2021 15:24
V nebotičniku ima sedež izdelovalec elektronskih naprav Shenzhen Electronics Group. Zgradili so ga leta 2000 v Shenzhenu, enem najbolj cvetočih kitajskih mest.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Eno najvišjih stavb na Kitajskem so danes evakuirali, ko se je začela nevarno majati. Obiskovalci 300 metrov visokega nebotičnika v Shenzhenu, ki ima 75 nadstropij, so panično bežali na varno.

SEG Plaza je 300 metrov visok nebotičnik, v katerem ima sedež izdelovalec elektronskih naprav Shenzhen Electronics Group. Zgradili so ga leta 2000 v Shenzhenu, enem najbolj cvetočih kitajskih mest.

EPA

Nebotičnik se je okoli 13. ure brez očitnega razloga začel majati. Stavbo so evakuirali in zaprli dobro uro kasneje, so poročali lokalni mediji. Pristojni organi so sporočili, da so po pregledu raznih seizmoloških postaj v okolici ugotovili, da v mestu danes ni bilo potresa.

Lokalne oblasti so še sporočile, da so bili vsi ljudje varno evakuirani. Prav tako ni bilo vidnih razpok na tleh okoli stavbe in na zidovih.

EPA

Zrušenje visokih stavb je na Kitajskem sicer precej pogost pojav, saj jih zaradi ohlapnih standardov in pospešene urbanizacije pogosto zgradijo v naglici. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta