(FOTO in VIDEO) V Benetkah križarka trčila v turistično ladjo in pomol, več ljudi padlo v morje

STA, M.R.
02.06.2019 11:32

V Benetkah je ena od ladij za križarjenje med pristajanjem danes trčila v turistično ladjico in pomol. Po poročanju medijev so bili pri tem poškodovani najmanj štirje ljudje na turistični ladjici. Ladji za križarjenje naj bi odpovedal motor. Italijanski minister se je v odzivu zavzel za prepoved vstopa tovrstnih ladij v središče Benetk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Križarka MSC Opera po trčenju s turistično ladjo
REUTERS

Po podatkih italijanske tiskovne agencije Ansa sta bila v trčenju 275 metrov dolge ladje Opera družbe MSC v turistično ladjico ob pomolu San Basilio lažje poškodovana najmanj dva človeka, dva pa so prepeljali v bolnišnico na opazovanje. Katere narodnosti so poškodovani, za zdaj ni znano.
{embed_youtube}https://youtu.be/HefM2KcSdJ8{/embed_youtube}
Nesreča se je zgodila v kanalu Giudecca v središču Benetk. Na enem od video posnetkov je videti ladjo za križarjenja Opera, ki z glasno sireno opozarja ljudi, ki bežijo s pomola. Na ladjici naj bi bilo v času nesreče okoli 130 ljudi, medtem ko ladja Opera lahko sprejme skoraj 2700 potnikov.
{twitter}https://twitter.com/russian_market/status/1135106354820079618{/twitter}

EPA
EPA
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta