(FOTO) V raketnem napadu v ukrajinski regiji Odesa najmanj 21 mrtvih

STA, Gr.G.
01.07.2022 08:05

Do napada je prišlo le dan po tem, ko so se ruske sile zapustile svoje položaje na Kačjem otoku ob obali Odese in nekaj dni po tem, ko so ruske rakete uničile nakupovalno središče v Kremenčuku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ukrajinske oblasti so sporočile, da je bilo v današnjih zračnih napadih na stanovanjski blok in rekreacijski center v mestu Bilgorod-Dnistrovski v regiji Odesa na jugu države ubitih najmanj 21 ljudi, več deset pa ranjenih. Rakete naj bi bila izstrelila letala, ki so priletela iz smeri Črnega morja.

Reuters

Devetnadstropni stanovanjski blok je bil delno porušen, pri čemer je umrlo 16 ljudi, so sporočile reševalne službe. V napadu na rekreacijski center pa je bilo ubitih pet oseb, med njimi otrok. Bolnišnično oskrbo je potrebovalo 39 ljudi.

Tiskovni predstavnik vojaške uprave v Odesi Sergej Bratčuk je povedal, da so rakete izstrelila letala, ki so priletela iz Črnega morja. Pri tem pa je ljudi pozval, naj na spletu ne objavljajo informacij o reševalni operaciji.

Reuters

Do napada je prišlo le dan po tem, ko so se ruske sile zapustile svoje položaje na Kačjem otoku ob obali Odese in nekaj dni po tem, ko so ruske rakete uničile nakupovalno središče v Kremenčuku v osrednji Ukrajini, pri čemer je bilo ubitih najmanj 20 civilistov.

V izjavi ruskega obrambnega ministrstva je bil umik iz Kačjega otoka opisan kot gesta dobre volje, ki naj bi pokazala, da se Moskva ne bo vmešavala v prizadevanja ZN za organizacijo izvoza žita iz Ukrajine. Ukrajinski uradniki pa so umik hitro označili za zmago proti ruskim silam.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta