(FOTO) Zakaj so po središču Londona v jutranji prometni konici dirjali konji?

STA, Va
24.04.2024 14:28

Epilog: poškodovani najmanj štirje ljudje in dva konja, skupili so jo tudi avtomobili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Po ulicah Londona je v času sredine jutranje prometne konice divjalo pet vojaških konjev. Po navedbah policije in vojske so vse konje že ujeli, vsaj dva pa naj bi bila poškodovana, poroča britanski BBC.

Incident naj bi bil sprožil hrup z gradbišča v bližini Buckinghamske palače. Konji so se prestrašili in med jutranjim urjenjem pobegnili. Štirje vojaki so med vajo padli z živali, je sporočil tiskovni predstavnik vojske in dodal, da četverico pregledujejo zdravniki.

Profimedia
Profimedia

Fotografije in videoposnetki, objavljeni na družbenih omrežjih in v britanskih medijih, so prikazovali dva konja, ki sta tekla po prometnih cestah in se izogibala avtobusom, taksijem in drugim udeležencem v prometu. Oba sta bila osedlana, eden pa je bil prekrit z rdečo tekočino, ki naj bi bila najverjetneje kri.

Profimedia
Profimedia

Po navedbah reševalnih služb so bile na treh različnih lokacijah v Londonu ranjene najmanj štiri osebe, ki so jih že pripeljali v bolnišnico. Pet konjev je med tekom po ulicah prestolnice poškodovalo tudi več vozil. Eden od konjev je trčil v parkiran turistični avtobus in razbil vetrobransko steklo.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta