Francoski duhovnik: Pedofilija? Ne vem. Otroci iščejo nežnost

27.03.2019 11:22
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Philippe Barbarin
Reuters

"Kako lahko to preprečimo? Ne vem. Pedofilija je psihoznanstvena enigma, ki meni za seboj potegne številna vprašanja. Vedno imamo občutek, da je to posiljevanje, da je vmes nasilje. Ampak jaz ne mislim, da je vedno tako. Po tem, kar sem slišal, otrok instinktivno išče nežnost od moških ali žensk, pogosto pa so to otroci, ki jim v njihovih življenjih manjka nežnosti," je v La Chaine Info, teve oddaji o duhovniških spolnih zlorabah, ki jo povzema Newsweek, izjavil francoski duhovnik Alain de la Morandais in dvignil prah, najprej na družbenih mrežah.
Teve debato je sprožila obsodba francoskega kardinala Phillipa Barbarina za prikrivanje duhovniškega spolnega zlorabljanja otrok. Barbarin naj bi bil od  2014 do 2015 prikril obtožbe skupine fantov, da jih je duhovnik Bernard Preynat v osemdesetih in devetdesetih spolno zlorabljal. 
Voditeljica je 83-letnemu Morandaisu odgovorila, da je naloga odraslih, da postavijo meje, duhovnik pa spet: "Seveda. Ampak otroci bodo iskali nežnost." 
Od spornih izjav se je na twitterju kmalu distanciral pariški nadškof Michel Aupeti. Absolutno obsoja ta pogled na spolne zlorabe, je objavil.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta