Italijanski novinarji v Libanonu tarča napada, voznik, ki je prevažal ekipo, doživel zastoj srca in umrl

STA, A.L.
08.10.2024 15:30

Neznanci so davi v bližini libanonskega mesta Sidon napadli ekipo italijanske informativne oddaje TG3 in ji grozili, je sporočila javna radiotelevizija Rai 3, pod katero oddaja spada.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
zraelska vojska je danes nadaljevala napade na gosto naseljena južna predmestja Bejruta in jug Libanona.
Reuters

Lokalni voznik, ki je ekipo prevažal, je med napadom doživel zastoj srca in umrl.

Ekipa je na terenu snemala prispevek in opravljala pogovore z ljudmi, nakar se ji je najprej približal oborožen moški, ki je dopisnici oddaje Lucii Goracci iz rok poskušal iztrgati kamero. Nato je k ekipi pristopila skupina moških in ji pričela groziti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Voznik je moške poskušal pomiriti, pri čemer je doživel zastoj srca in umrl. Območje, na katerem se je ekipa mudila, je pod nadzorom šiitskega gibanja Hezbolah, proti kateremu izraelska vojska že več kot dva tedna vodi intenzivno vojaško kampanjo. Skupina naj bi bila sicer obveščena, da se bodo novinarji v tistem času mudili na območju.

Izraelska vojska je medtem danes nadaljevala napade na gosto naseljena južna predmestja Bejruta in jug Libanona. Hezbolah pa je po lastnih navedbah izstrelil več raket proti izraelskemu mestu Haifa. Gibanje naj bi sicer podpiralo prizadevanja za prekinitev ognja, a je obenem po besedah namestnika vodje gibanja Naima Kasema pripravljeno na nadaljevanje spopadov.

Vaše mnenje šteje!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta