Izraelci presenetili: Mama na glasbenem festivalu ubite mlade Brazilke prosila, če lahko na pogreb pride 10 moških

M.R.
12.10.2023 11:16

V pokolu, ki so ga militanti Hamasa izvedli na glasbenem festivalu ob meji med Gazo in Izraelom, je bila med najmanj 260 ubitimi tudi mlada Brazilka Bruna Valeanu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najmanj 260 žrtev je bilo na festivalu Supernova v puščavi Negev
Reuters

Ker v Izraelu živita le njena mati in sestra, sta prosili, da bi na njen pogreb prišlo vsaj deset odraslih Izraelcev, da jo bodo na zadnjo pot pospremili v skladu z judovsko tradicijo. 

Bruno so pokopali v torek, na pogrebu pa se je zgodilo nekaj povsem neverjetnega. Prišlo je namreč na tisoče ljudi, kolona ob vhodu na pokopališče je bila kilometrska. 

Bivši svetovalec izraelskega predsednika Eylon Levy je na družbenih omrežjih objavil fotografijo, na kateri so avtomobili razvrščeni na poti proti pokopališču. "Na poti na pogreb mlade Brazilke, ki je bila ubita na glasbenem festivalu. Poslano je bilo sporočilo s prošnjo, da na pogreb pridejo tujci, ker sta tu le njena mati in sestra. Na vhodu na pokopališče je kolona dolga dva kilometra," je zapisal na Twitterju. 

24-letna Brazilka je sicer ena izmed številnih žrtev festivala Supernova, ki so ga v zgodnjih jutranjih urah prekinili palestinski skrajneži. Ti so vdrli na prizorišče in streljali v vse smeri. Udeleženci so bežali, a vsem se ni uspelo rešiti. Kar 260 žrtev pokola so naštele izraelske oblasti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta