Mlada tetovatorka z nemškim potnim listom, ki naj bi umrla med vdorom Palestincev, je živa, oglasila se je njena mama

M.R.
11.10.2023 10:22

Eno najhujših grozodejstev ob napadu palestinskih skrajnežev na Izrael je bilo na prizorišču glasbenega festivala Supernova v puščavi Negev. Zdaj pa prihaja vest, da naj bi bila nemška državljanka, ki so jo zajeli, še živa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija 22-letne Shani Louk
Profimedia

Mati tetovatorke, za katero se je poročalo, da je bila ubita na glasbenem festivalu, je sporočila, da je njena hčerka, 22-letna Shani Louk še živa, a v kritičnem stanju. Njeno telo je bilo vidno na terenskem vozilu, ko so Hamasovi militanti paradirali po ulicah Gaze. Prepoznana je bila po svoji pričeski in tetovažah. 

Njena mati Ricarda Louk je za nemški časnik Bild povedala, da so dobili dokaze, da je Shani živa, a da ima kritično poškodbo glave. "Vsaka minuta je ključna," je povedala. "Morate ukrepati hitro in spraviti Shani z območja Gaze!" je preko časnika uperila svoje sporočilo predstavnikom nemških oblasti. "Zdaj se ne bi smeli prepirati glede vprašanj in zakonodaje," je dodala. 

Shani, ki je odraščala v Izraelu, se je nekaj ur pred palestinskim vdorom na območje festivala pojavila na posnetkih, objavljenih na družbenih omrežjih. Na njih je s prijatelji plesala in pela. Hamasovi skrajneži so na festivalu streljali vsepovprek in ubili več kot 260 udeležencev. Številni so še pogrešani. Hamas trdi, da je zajel okoli sto ljudi. 

Teta ugrabljene Shani Louk Orly Louk s fotografijo svoje nečakinje.
Profimedia

Že med vikendom je njena mati s fotografijo v roki opozarjala, da je bila hči ugrabljena: "To jutro so na jugu Izraela mojo hčerko Shani Nicole Louk, nemško državljanko, s skupino turistov ugrabili pripadniki palestinskega Hamasa. Poslali so nam posnetek, na katerem sem lahko hčerko povsem jasno videla nezavestno v avtomobilu s Palestinci, ki so se vozili po območju Gaze. Prosim vas, da nam pomagate," je še dejala. 

Preživela, ker je ležala na truplih

V medjiih pa odmeva še ena zgodba preživele Izraelke, ki je bila prav tako udeleženka omenjenega festivala. Shea Golin je za britansko medijsko hišo BBC povedala, da je preživela le zato, ker se je pretvarjala, da je mrtva in je ležala na drugih truplih. "Ležala sem na truplih, da bi bilo videti, kot da sem ena izmed njih. Bila sem presenečena, ko se je prebudilo neko dekle. Tako srečna sem bila, ker je bil z menoj še nekdo živ, saj sem mislila, da sem edina," je opisala.

"Okoli nas so ljudje umirali. Počutila sem se, kot bi bila v peklu," je povedala. Na koncu so ju z dekletom rešili izraelski vojaki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta