Izraelska vojska nadaljuje racijo proti Hamasu na Zahodnem bregu

STA, A.L.
30.08.2024 12:17

Izraelska vojska je tretji dan obsežne operacije proti palestinski islamistični skupini Hamas na zasedenem Zahodnem bregu danes po lastnih navedbah ubila tri pripadnike te skupine, med njimi lokalnega vodjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izrael je v sredo začel racije na zasedenem palestinskem ozemlju v okviru svojih protiterorističnih operacij.
EPA

Skupno so v okviru zadnje operacije ubili najmanj 19 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vodjo Hamasa v Dženinu Vasema Hazema so izsledili v vozilu jugovzhodno od Dženina. Izvedli so zračni napad na vozilo, dva pa so ustrelili, ko sta skušala zbežati stran od vozila. V vozilu naj bi našli orožje in eksplozivna sredstva, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Hazem je bil po navedbah izraelske obveščevalne agencije Šin Bet vpleten v izvajanje in organiziranje strelskih in bombnih napadov na območju.

Izrael je v sredo začel racije na zasedenem palestinskem ozemlju v okviru svojih protiterorističnih operacij. V treh dneh so ubili najmanj 19 ljudi. Iz večine mest se je izraelska vojska sicer v četrtek zvečer umaknila, vztraja pa na širšem območju Dženina.

Vodja agencije Združenih narodov za palestinske begunce (UNRWA) Philippe Lazzarini je danes na družbenem omrežju X opozoril, da izraelska operacija na Zahodnem bregu vpliva na palestinske begunce, med ubitimi pa so po njegovih informacijah tudi otroci. Zaradi operacij so morali začasno ustaviti aktivnosti UNRWA v več taboriščih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta