V mestu Gaza po umiku izraelske vojske našli še najmanj 40 trupel

STA, A.L.
12.07.2024 14:50

Po delnem umiku izraelske vojske iz četrti Tal al-Hava in al Sina v mestu Gaza so na ulicah našli najmanj 40 trupel, je po navedbah tujih tiskovnih agencij sporočila palestinska civilna zaščita.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izraelska ofenziva se ob spopadih nadaljuje v drugih delih mesta Gaza in drugod po palestinski enklavi, kjer je bilo v izraelskih napadih ponoči ubitih najmanj 32 ljudi.
Reuters

Izraelska vojska naj bi danes tam po lastnih navedbah zaključila operacije proti borcem palestinskega islamističnega gibanja Hamas.

"Do zdaj smo našli približno 40 trupel," je dejal predstavnik palestinske civilne zaščite Mahmud Basal in dodal, da se bojijo, da je pod ruševinami pokopanih še več deset ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelska vojska je pred tem danes sporočila, da se je umaknila iz sosesk Tal al-Hava in al Sina, potem ko naj bi tam zaključila operacije proti Hamasovim borcem.

Pri tem je po navedbah prebivalcev mesta Gaza uničila številne stanovanjske zgradbe in skoraj celotno infrastrukturo, poroča katarska televizija Al Jazeera.

Na ulicah omenjenih četrti v mestu Gaza so našli številna razpadajoča trupla, večino ubitih predstavljajo ženske in otroci, je ob tem sporočil eden izmed zdravstvenih delavcev v oblegani palestinski enklavi.

Agencija za civilno zaščito v Gazi je že pred tem v četrtek sporočila, da so v soseski Šedžaija v mestu Gaza, ki je bila opustošena med dvotedensko izraelsko ofenzivo, samo v nekaj urah po umiku izraelske vojske našli okoli 60 trupel.

Izraelska ofenziva se ob spopadih nadaljuje v drugih delih mesta Gaza in drugod po palestinski enklavi, kjer je bilo v izraelskih napadih ponoči ubitih najmanj 32 ljudi. Mediji, povezani z gibanjem Hamas, so poročali o več kot 70 zračnih napadih vzdolž celotnega območja Gaze, vključno s Han Junisom in Rafo.

Izraelske sile so v več kot devetmesečni ofenzivi v Gazi po zadnjih podatkih skupno ubile že najmanj 38.345 ljudi, še več kot 88.000 je ranjenih. Dejansko število ubitih je ob več tisoč pogrešanih verjetno še mnogo višje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta