Izraelski opozicijski voditelj: Dogovor s Hamasom je v interesu Izraela

STA, A.L.
04.09.2024 15:29

Izraelski opozicijski voditelj in nekdanji premier Jair Lapid je danes pozval k sklenitvi dogovora s palestinskim gibanjem Hamas in s tem k osvoboditvi preostalih talcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Konec vojne je v interesu Izraela," je zapisal na omrežju X. Medtem se minister za nacionalno varnost Itamar Ben-Gvir o prekinitvi ognja po lastnih navedbah sploh ne bi pogajal.

Lapid je na družbenem omrežju X znova pozval k zamenjavi izraelske vlade. "Vojna se bo nadaljevala, dokler bo obstajala ta vlada," je dejal. Vlada si ne želi miru, je dodal vodja liberalne sredinske stranke Ješ Atid (Prihodnost obstaja).

Medtem je minister za nacionalno varnost Itamar Ben-Gvir iz skrajno desne stranke Ocma Jehudit (Judovska moč) objavil novo provokacijo. Na omrežju X je zapisal, da si prizadeva za prekinitev pogajanj s Hamasom o premirju na območju Gaze, saj da se Izrael ne sme pogajati z morilci.

Izraelska vojska (IDF) je konec prejšnjega tedna v Gazi našla trupla šestih talcev, ki je zajel Hamas, kar je v Izraelu sprožilo novi val žalosti in jeze več sto tisoč protestnikov.

Protesti naj bi se nadaljevali tudi danes, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta