Izraelski parlament zavrnil enostransko priznanje palestinske države

STA, A.L.
21.02.2024 18:44

Izraelski parlament je danes odločno podprl deklaracijo, ki nasprotje enostranskemu priznanju palestinske države in vsiljevanju mirovnega sporazuma med Izraelom in Palestinci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pot do slednjega pogojuje z neposrednimi pogajanji med obema stranema, brez kakršnihkoli predpogojev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Kneset se je danes z veliko večino združil proti poskusu, da bi nam vsilili ustanovitev palestinske države. Ta odločitev bi škodovala miru in pošilja jasno sporočilo mednarodni skupnosti," je dejal izraelski premier Benjamin Netanjahu, potem ko je njegova stranka Likud objavila rezultate glasovanja.

Za deklaracijo je glasovalo 99 od 120 poslancev, devet poslancev pa ji je nasprotovalo. V luči tega je Netanjahu zatrdil, da se ne spomni, da bi kateri predlog imel tako široko podporo, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Deklaracija, ki jo je predlagal Netanjahu, sicer prav tako zavrača vsakršen trajen mirovni sporazum s Palestinci, ki bi ga vsilila mednarodna skupnost. "Sporazum, v kolikor bo dosežen, bo uresničen le z neposrednimi pogajanji med obema stranema, brez predpogojev," še piše v deklaraciji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta