Kaj je razlog, da bodo v Trstu prepovedali prodajo alkoholnih pijač v večernih urah

STA, Gr.G.
31.07.2024 17:00

Odlok prepoveduje prodajo alkoholnih in brezalkoholnih pijač med 22. in 6. uro. Tistim, ki prepovedi ne bodo upoštevali, grozi visoka globa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Tržaški župan Roberto Dipiazza je danes podpisal odlok, ki predvideva zaprtje lokalov v središču mesta od 23.30 dalje. Odlok, ki bo veljal od četrtka do 14. septembra, prepoveduje tudi prodajo alkoholnih in brezalkoholnih pijač med 22. in 6. uro. Vsem, ki odloka ne bodo upoštevali, grozi globa do 3000 evrov.

Dipiazza je odlok podpisal zaradi vse več primerov nasilja v bližini lokalov in trgovin, ki ogrožajo javni red in mir, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V okviru boja proti nasilju je policija danes izvedla obsežno akcijo v središču Trsta in identificirala okoli 500 problematičnih mladostnikov. Kot je pojasnila, skupine mladih v zadnjem času v mestu organizirajo pretepe. Te tudi snemajo in jih nato objavljajo na družbenih omrežjih.

Nasilje med mladostniki sicer pesti tudi mesto Videm. Župan Alberto Felice De Toni je že junija podpisal odlok, s katerim je prepovedal prodajo alkoholnih in brezalkoholnih pijač med 21. in 8. uro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta