Kijev zanika ruske navedbe o zavzetju vasi na severu Ukrajine

STA, A.L.
10.06.2024 15:41

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes zanikal trditve čečenskega voditelja Ramzana Kadirova o zavzetju vasi v regiji Sumi na severu Ukrajine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volodomir Zelenski.
EPA

Moskva ob tem poroča o napredku na vzhodni fronti v regiji Doneck, iz območja ob meji med državama v ruski regiji Belgorod pa poročajo o novih ukrajinskih napadih.

Zelenski je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zanikal trditve Ramzana Kadirova, ki je v nedeljo dejal, da so ruske sile zavzele vas Riživka v regiji Sumi na severu Ukrajine, ki leži neposredno ob meji z Rusijo. Odziva iz Moskve za zdaj ni bilo.

Po besedah ukrajinskega predsednika gre za poskus propagandne operacije. Dodal je, da imajo ukrajinske sile v regiji Sumi "popoln nadzor", ruske sabotažne skupine, ki so tam delovale, pa so bile "uničene".

Regija Sumi leži ob meji z Rusijo na severu Ukrajine in od začetka vojne leta 2022 ni doživela večjega ruskega kopenskega napada. Zelenski je ob tem ponovil, da najtežji boji potekajo v industrijski regiji Doneck na vzhodu in da ukrajinske sile delajo vse, da bi tam stabilizirale svoje položaje.

Obrambno ministrstvo v Moskvi je medtem danes zatrdilo, da ruske sile še naprej prodirajo globlje v regijo Doneck in so zavzele vas Staromajorskoje, ki leži na jugozahodnem robu regije Doneck. Rusija naj bi se ob zastoju kopenske ofenzive v regiji Harkov na severu države znova osredotočila na vzhodni in južni del fronte.

Iz ruske regije Belgorod ob meji z Ukrajino medtem znova poročajo o ukrajinskih napadih, v katerih je bilo danes v mestu Šebekino po navedbah tamkajšnjega guvernerja Vjačeslava Gladkova ranjenih najmanj sedem ljudi, med njimi novinar televizijske mreže Rosija 24.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta