Klanje v imenu tradicije

an.k.
19.05.2019 09:45

Začela se je sezona lova na kite

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V imenu tradicije

Ferski otoki, nenavadna skupina otokov v severnem Atlantiku, so vse bolj priljubljena turistična destinacija, a s krvavimi prizori, ki jih od maja do septembra ponujajo obale otokov, bodo turiste prej odganjali kot privabljali.
Pričela se je namreč sezona lova na kite (sem sodijo tudi delfini), ki jih mednarodna zakonodaja na Ferskih otokih dovoljuje, saj gre za tradicionalni lov na te morske sesalce. Mednarodna organizacija Sea Sheppard je lani spremljala tradicionalni lov, našteli so skupno 600 kadavrov.
Skupina Sea Shepherd, ki se bojuje proti ribolovnim praksam, ki jih šteje za barbarske, je posnela slike v obdobju nekaj mesecev. Ferski otoki so dansko ozemlje v severnem Atlantiku severno od Škotske. Znano je, da vlada Ferskih otokov ogorčeno zagovarja tradicionalne poboje in kar nekaj članov morskih pastirjev je že pristalo v zaporu zaradi akcij na njihovem ozemlju. Kljub temu, da za razliko od starih časov, ko so bili domačini res odvisni od mesa teh živali, danes meso  kitov uživajo le še redki.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta