Letalstvo si še leta ne bo opomoglo, pravi Lufthansa in ukinja prevoznika Germanwings

Gregor Grosman Gregor Grosman
08.04.2020 14:18

Družba Lufthansa, ki ima v lasti nemškega, avstrijskega, švicarskega in belgijskega nacionalnega prevoznika, bo trajno zmanjšala svojo floto za približno 6 odstotkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Pandemija novega koronavirusa je zelo prizadela tudi enega največjih evropskih letalskih prevoznikov, nemško Lufthanso, ki je sporočila, da ukinja nizkocenovno hčerinsko družbo Germanwings. V Lufthansi so že pred tem ukrepom na skrajšan delovnik poslali 60 odstotkov zaposlenih, to je okoli 87.000 ljudi, predstavnike kabinskega in letališkega osebja, ter prvič doslej tudi pilote. Lufthansa ima tačas prizemljenih 763 letal, svojo floto bodo zmanjšali za 43 letal, prekinili bodo tudi vse lizinške pogodbe za najeta letala in tako svoje zmogljivosti v matični družbi zmanjšali za okoli 10 odstotkov. Z zelo zmanjšanimi kapacitetami glede na običajne zmogljivosti pa bodo leteli do 19. aprila. 

Germanwingsovih 10 Airbusov A320 z ukinitvijo letalskega prevoznika ne bo več v uporabi.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta