Lufthansa zaradi izpada informacijskega sistema odpovedala številne lete

STA, A.L.
15.02.2023 12:12

Nemški letalski prevoznik Lufthansa je bil danes zaradi velikih težav z informacijskim sistemom prisiljen ukiniti in prestaviti številne lete.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V letalskem velikanu še niso pojasnili, katera letališča so prizadeta, seznam odhodov letal z letališča Frankfurt, enega največjih letalskih vozlišč v Evropi, pa kaže na vrsto odpovedi.

"Letalske družbe iz skupine Lufthansa se trenutno soočajo z izpadom informacijskega sistema," je prek družbenega omrežja Twitter sporočil nemški letalski prevoznik. "Iz tega razloga prihaja do zamud in odpovedi letov. Obžalujemo nevšečnosti, ki jih to povzroča našim potnikom," so dodali v Lufthansi.

Nemški časnik Bild poroča, da na prometnih nemških letališčih Frankfurt in München prihaja do kaosa, težave naj bi bile s sistemi prijav in vkrcanja na letala.

Za tiskovno agencijo AFP pa so v Lufthansi pojasnili, da za zdaj ne vedo, ali imajo težave le sami ali se z njimi soočajo tudi v drugih letalskih podjetjih. Navedli so še, da so vzpostavili krizno ekipo, ki hiti ugotavljati vzrok in obsežnost izpada informacijskega sistema.

Lufthansa je največji evropski letalski prevoznik. V lasti ima tudi letalske družbe Eurowings, Swiss, Brussels in Austrian Airlines.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta