Macronova vojna s koronavirusom

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
13.05.2020 06:00

Hitri vlaki TGV so hudo bolne iz Pariza prevažali v manj obremenjene bolnišnice. Ta logistika je bila sicer postavljena za primer hujšega terorističnega napada, pripoveduje Mariborčanka v Parizu Nika Urbič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vlaki vozijo. Zdrave in bolne.
EPA

Nika Urbič iz Maribora živi v Parizu. Končuje študij arhitekture. Francija je bila ena tistih držav, ki sprva grožnje z novim koronavirusom niso vzele preveč resno. Od tod trma predsednika Emmanuela Macrona, da izvede prvi krog lokalnih volitev 15. marca. Čeprav je tedaj v Franciji covidu-19 podleglo že 70 ljudi, več kot 3000 pa je bilo okuženih, je predsednik menil, da epidemija ni tako zelo strašna. Ocenil je tudi, da se bo z izpeljavo volitev izognil obtožbam, da nastalo situacijo izkorišča zase in spodkopava demokracijo. Tako tudi tedaj še ni zaprl meje z Italijo, za kar se je močno zavzemala njegova največja tekmica v boju za vodenje Francije, skrajna desničarka Marine Le Pen. Drugi krog volitev, ki bi moral biti teden dni kasneje, je vendarle odpovedal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta