Melania Trump o poskusih atentata na moža: "Mislim, da sta bila oba dogodka res čudež"

STA, Va
26.09.2024 19:11

Bivša ameriška prva dama je dala enega redkih intervjujev tik pred izidom knjige spominov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Demokrate in medije je obtožila, da razdvajajo državo, ter obsodila nasilje nad njenim možem Donaldom Trumpom med volilno kampanjo. 

Melania Trump se je v redkem intervjuju za Fox News spominjala, kako je bilo, ko je izvedela, da je bil njen mož ranjen na predvolilnem shodu julija v Pensilvaniji, kjer je moški streljal na republikanskega predsedniškega kandidata. Neuspešni poskus atentata je opisala kot čudež. Kot je dejala, je bila takrat v New Yorku, dogajanje na shodu v Butlerju pa je spremljala prek televizije, pri čemer sprva ni vedela, kaj se je v resnici zgodilo. Zahvalila se je agentom tajne službe, odgovornim za varovanje njenega moža, in jih označila za "fantastične" kljub kritikam, ki so jih bili deležni zaradi pomanjkljivosti pri varovanju dogodka. Zaradi incidenta je namreč odstopila tudi direktorica tajne službe Kimberly Cheatle.

Pred nekaj dnevi se je zgodil še en incident, ko je moški na igrišču za golf na Floridi v Trumpa uperil puško. Osumljenca so prijeli in ga obtožili poskusa atentata. "Mislim, da sta bila oba dogodka res čudež," je dejala soproga bivšega predsednika ZDA.

V intervjuju je nekdanja prva dama ZDA tudi obtožila demokrate in medije, da delijo državo in ustvarjajo nevarno ozračje v državi. "Nezaslišano nasilje" nad njenim možem je označila za šokantno.

Vodilni politiki demokratske stranke in osrednji mediji so Trumpa označili za grožnjo demokraciji in ga obkladali z grdimi nazivi, je opozorila ter ocenila, da so s tem ustvarjali "toksično ozračje" in spodbujali tiste, ki so želeli škodovati njenemu možu. "To se mora nehati. Država mora stopiti skupaj," je povedala.

Trump je sicer znan po razdiralni retoriki. Redno žali politične nasprotnike ter daje rasistične in slabšalne izjave med drugim glede migrantov, ki nezakonito pridejo v državo.

V luči volitev v novembru, na katerih se Trump ponovno poteguje za predsedniški položaj, je nekdanja slovenska manekenka opozorila, da se morajo Američani odločiti, kaj si zares želijo. 

Na vprašanja o različnih kazenskih primerih svojega moža je Melania Trump kritizirala preiskavo zvezne policije FBI na Trumpovem posestvu na Floridi leta 2022 v zvezi z zaupnimi dokumenti, ki naj bi jih tam hranil nekdanji predsednik. Dejala je, da jo je to razjezilo, in ravnanje policije opisala kot "vdor v zasebnost".

Melania Trump se za razliko od mnogih drugih zakoncev ameriških politikov, ki pogosto aktivno sodelujejo v predvolilni kampanji, v moževi kampanji doslej skorajda ni pojavljala. Svoj prvi televizijski intervju po dveh letih je dala v času, ko promovira svojo knjigo spominov. Izšli bodo 8. oktobra, manj kot mesec dni pred predsedniškimi volitvami v ZDA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta