Mrtvi in ranjeni v izraelskih napadih v Gazi in na Zahodnem bregu

STA, A.L.
16.05.2024 08:25

Izrael je ponoči nadaljeval z napadi na Gazo, v katerih je bilo ubitih najmanj pet ljudi, številni so ranjeni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V senci tamkajšnje ofenzive pa so izraelske okupacijske sile izvedle nove smrtonosne racije na Zahodnem bregu.

Kljub mednarodnim pozivom k ustavitvi nasilja v Gazi, izraelska vojska nadaljuje zračne in kopenske operacije v uničeni enklavi, poroča katarska televizija Al Jazeera.

Izrael je v zadnjih desetih dneh civilistom odredil umik iz petih območij na jugu in severu Gaze. Kot navaja Urad ZN za usklajevanje humanitarnih zadev (Ocha), so izraelske sile v zadnjih sedmih mesecih od začetka ofenzive Palestince pozvale k umiku z 78 odstotkov skupnega ozemlja enklave. Kot pa opozarjajo ZN, so tudi domnevno varna območja podvržena napadom. Skupno je bilo med izraelsko ofenzivo doslej ubitih najmanj 35.233 Palestincev. Izrael je v tem času izgubil 278 vojakov.

Razmere ostajajo napete tudi na zasedenem Zahodnem bregu, od koder poročajo o številnih izraelskih racijah palestinskih mest in vasi.

V kraju Tulkarm so pod streli izraelske vojske padli trije mladi moški, je sporočilo palestinsko ministrstvo za zdravje. S tem je število smrtnih žrtev nasilja okupacijskih sil in izraelskih naseljencev od 7. oktobra lani na Zahodnem bregu preseglo številko 500, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta