MWC v Barceloni: Proizvajalec mobilnikov Nokia napovedal selitev proizvodnjo v Evropo in popravljive mobilnike

Gregor Grosman Gregor Grosman
25.02.2023 14:10

HMD Global napoveduje prvi pametni telefon Nokia z možnostjo popravila, načrte za prenos proizvodnje v Evropo ter krepitev ugleda varnih, trpežnih in trajnostnih naprav.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nokia je v Barceloni predstavila tri nove mobilne telefone.
Nokia

Družba HMD Global, lastnik blagovne znamke Nokia, je še pred uradno otvoritvijo Kongresa mobilne telefonije MWC v Barceloni, napovedala prihod treh pametnih telefonov Nokia: Nokia G22, Nokia C32 in Nokia C22. Za vse obljubljajo, da bodo imeli do tridnevno življenjsko dobo baterije, izboljšano kakovost fotografij in boljšo vzdržljivost, G22 pa bo prvi pametni telefon proizvajalca s popravljivo zasnovo, do katere je privedlo sodelovanje z iFixit.

Adam Ferguson, vodja trženja izdelkov pri HMD Global je izpostavil, da ljudje cenijo dolgotrajne, kakovostne naprave in pri tem ne bi smeli sklepati kompromisov pri ceni. "Nova Nokia G22 je namensko izdelana s popravljivo zasnovo, tako da jo lahko obdržite še dlje. Poleg tega z napredno fotografijo na Nokii C32 in izboljšano vzdržljivostjo na Nokii C22, serijo C dvigujemo na višjo raven," je dodal.

Selitev proizvodnje v Evropo

"Z velikim veseljem oznanjamo prvi korak na naši poti selitve proizvodnje naprav 5G v Evropo," pa je dejal Jean-Francois Baril, soustanovitelj, predsednik in izvršni direktor HMD Global. "Blagovna znamka Nokia ima na evropskem trgu bogato zgodovino in s to potezo še naprej krepimo svoj položaj kot edini večji evropski ponudnik pametnih telefonov."

Najnovejši pametni telefon serije G se ponaša tudi s hrbtno stranjo iz 100 odstotkov reciklirane plastike, omogoča zajem prostorskega zvoka, proizvajalec pa obljublja dve leti nadgradenj za operacijski sistem Android ter dve leti mesečnih varnostnih posodobitev in podaljšano triletno garancijo.

Zasnovan z možnostjo popravila

Nokia G22 je torej prvi pametni telefon družbe Nokia, ki je namenoma zasnovan z možnostjo popravila. V sodelovanju z iFixit, globalno skupnostjo za popravila, je po besedah proizvajalca na Nokii G22 mogoče enostavno dostopati do vodnikov za popravilo in cenovno dostopnih delov za zamenjavo poškodovanega zaslona, zvitega vhoda za polnjenje ali prazne baterije.

Ben Wood, glavni analitik pri CCS Insight je ob tem izpostavil, da potrošniki vse bolj zahtevajo trajnostne naprave in napovedal, da bo zmožnost preprostega in cenovno dostopnega popravila pametnih telefonov že kmalu postala ključna razlika na trgu. "Raziskava CCS Insight je pokazala, da bi si približno polovica uporabnikov mobilnih telefonov v Zahodni Evropi, v primeru okvare izven garancijskega obdobja, želela imeti možnost popravila svoje naprave po razumni ceni," je zaključil.

Za fotografe in nerodne uporabnike

Nokia C32 ima vgrajeno kamero z ločljivostjo 50 milijonov točk in algoritmi za obdelavo slike. Ohišje je izdelano kaljenega stekla in ima ravne stranske stene. Nameščen ima najnovejši operacijski sistem Android 13 in ponuja najbolj personalizirano programsko opremo doslej, so zapisali pri Nokii. 

Nokia C22 pa je pripravljena na nepričakovane dogodke, ki jih prinaša vsakdanje življenje. Mobilnik ima zaščito pred brizganjem in prahom po standardu IP52, kaljeno steklo zaslona 2,5D in trdno kovinsko ohišje, ki je vgrajeno v močno polikarbonatno enodelno zasnovo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta