Na Hrvaškem 140 novih primerov okužbe, pristojni začeli z zaostrovanjem ukrepov

K. Š.
11.07.2020 14:31

Na Hrvaškem so v preteklem dnevu potrdili 140 novih primerov okužbe s koronavirusom, kar je najvišje dnevno število okuženih od 25. februarja, ko so potrdili prvo okužbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V sosednji državi je trenutno 1088 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Na zdravljenju v bolnišnici je 124 oseb, od tega so trije priključeni na ventilatorje, je sporočil nacionalni štab. Bolezni covid-19 je podlegla še ena oseba, skupno pa 118.
Ob porastu števila okužb v zadnjem času so hrvaške oblasti v petek napovedale nekatere nove ukrepe za zajezitev širjenja virusa. Med drugim bo znova obvezna uporaba zaščitnih mask v gostinstvu in trgovini. Prav tako bodo okrepili nadzor nad zasebnimi druženji, ki so v zadnjem času prispevala k povečanju števila okužb.
Hrvaška je poostrila tudi nadzor na meji za potnike iz držav, ki niso članice Evropske unije, in zanje uvedla bodisi obvezno 14-dnevno karanteno ob vstopu v državo bodisi sedemdnevno samoizolacijo, če se bodo testirali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta