Nekdanji brazilski nogometni reprezentant Firmino posvečen za evangeličanskega pastorja

STA, Gr.G.
04.07.2024 15:54

Cerkev Manah ima tudi dva templja v Liverpoolu, kjer je Firmino igral osem sezon.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z brazilsko reprezentanco je Firmino v 55 nastopih dosegel 17 golov.
Andrej Petelinšek

Nekdanji brazilski nogometni reprezentant in zvezdnik Liverpoola Roberto Firmino je na družbenih omrežjih razkril, da je postal evangeličanski pastor. Posvetitev je potekala prejšnjo nedeljo v njegovem rojstnem kraju Maceio, v cerkvi Manah, ki jo je ustanovil pred tremi leti s svojo ženo Larisso Pereira in še z enim parom, poroča AFP. "Tri leta cerkve Manah. Kakšna nepozabna in nepozabna noč. Odkar smo srečali Kristusa, želimo, da ljudje spoznajo to ljubezen. Zdaj imamo še eno odgovornost: biti pastorji," je na Instagramu zapisal 32-letni napadalec, ki trenutno igra za savdski klub Al-Ahli.

Cerkev Manah ima tudi dva templja v Liverpoolu, kjer je Firmino igral osem sezon. Z brazilsko reprezentanco je Firmino v 55 nastopih dosegel 17 golov. Udeležil se je svetovnega prvenstva 2018 v Rusiji, nato pa naslednje leto doma osvojil južnoameriško prvenstvo. Evangeličani predstavljajo približno tretjino 203-milijonskega prebivalstva, a nekateri voditelji močnih cerkva pravijo, da bodo čez deset let večina.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta