Nekdanji španski kralj, ki očitno beži zaradi korupcije, naj bi pristal v Abu Dabiju

STA, M.R.
09.08.2020 21:21

Nekdanji španski kralj Juan Carlos, ki se je znašel sredi večmilijonskega korupcijskega škandala, naj bi pristal v Združenih arabskih emiratih. V Abu Dabiju naj bi zasedel celotno nadstropje v petzvezdičnem hotelu, poroča britanski BBC. Carlos je sicer novico, da zapušča Španijo, oznanil v ponedeljek in zanikal kakršnekoli očitane kršitve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekdanji španski kralj Juan Carlos
Reuters

Po prvotnih poročanjih lokalnih medijev naj bi Juan Carlos odšel v Dominikansko republiko ali sosednjo Portugalsko, a je sodeč po fotografijah španske medijske skupine NIUS nekdanji monarh pristal v Abu Dabiju, je danes še poročal britanski BBC.
Juan Carlos naj bi v Abu Dabiju po poročanju BBC zasedel celotno nadstropje v petzvezdičnem hotelu Emirates Palace. Blizu naj bi si bila tudi s prestolonaslednikom mesta Mohamedom bin Zayedom al Nahyanom.
Kljub temu njegova lokacija ostaja nepotrjena. Njegove nastanitve tudi niso želeli komentirati v španski kraljevi družini in vladi, dodaja BBC.
Vrhovno sodišče v Madridu je proti nekdanjemu kralju 8. junija uvedlo preiskavo zaradi domnevnih podkupnin, ki mu jih je plačala Savdska Arabija v okviru posla gradnje hitre železnice. Podobna preiskava poteka tudi v Švici.
V središču preiskave je okoli 100 milijonov ameriških dolarjev, ki naj bi jih Savdska Arabija leta 2008 na skrivaj plačala Juanu Carlosu na švicarski račun, potem ko je Španija dobila pogodbo za izgradnjo hitre železnice med Meko in Medino.
Carlosov odhod je v Španiji sprožil veliko razpravo o monarhiji in številne špekulacije o tem, kam je odšel nekdanji kralj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta