Ni treba kupiti novega mobilnika: Umetna inteligenca Galaxy AI na voljo tudi v starejših napravah

Gregor Grosman Gregor Grosman
24.02.2024 09:27

S posodobitvijo želijo zvišati standard uporabniške izkušnje mobilne umetne inteligence s hibridnim pristopom, ki združuje umetno inteligenco v napravi in v oblaku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Galaxy AI ne bo več rezerviran za najsodobnejšo serijo Samsungovih mobilnikov. 
Samsung

Podjetje Samsung je napovedalo, da bo razpoložljivost funkcij umetne inteligence Galaxy AI z novo posodobitvijo One UI 6.1 na voljo na več napravah. Galaxy AI so nedavno predstavili s serijo mobilnikov Galaxy S24, že kmalu pa se bodo umetne inteligence lahko veselili tudi uporabniki Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in tabličnega računalnika Tab S9. Posodobitev bodo začeli razpošiljati konec meseca marca.

"Naš cilj z Galaxy AI ni le postaviti začetek nove dobe mobilne umetne inteligence, temveč tudi opolnomočiti uporabnike, tako da bo umetna inteligenca bolj dostopna," je dejal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. "To je šele začetek Galaxy AI, saj načrtujemo, da bomo do konca leta 2024 to izkušnjo omogočili več kot 100 milijonom uporabnikov naprav Galaxy."

Samsung

Funkcije Galaxy AI izboljšujejo komunikacijo, vključujejo možnost prilagajanja tona sporočil in prevajanje besedila v 13 različnih jezikih z uporabo funkcije Pomoč za pisanje (Chat Assist). Umetna inteligenca je uporabnikom v pomoč tudi pri interakciji v realnem času. Sprotni prevod (Live Translate) zagotavlja glasovne in besedilne prevode za telefonske klice, Tolmač (Interpreter) pa olajša komunikacijo popotnikov z domačini. Med potovanji je mogoče prek razdeljenega zaslona enostavneje komunicirati, saj umetna inteligenca v živo ustvarja besedilne prevode. 

Umetna inteligenca Galaxy AI prinaša tudi izboljšane funkcije iskanja. Uporabnik enostavno obkroži želen izdelek ali območje na zaslonu, Googlov iskalnik pa prepozna objekt in poišče na spletu več informacij o njem, kje ga je mogoče kupiti. Uporabniki so kot koristnega označili tudi asistenta za brskanje, ki omogoča hitrejše spremljanje novic z generiranjem povzetkov novic. Tako je mogoče prihraniti veliko časa in hkrati biti informiran. Funkcije pomoč za prepis (Transcript Assist) pa bodo veseli predvsem študentje in zaposleni, ki morajo velikokrat prepisovati posnetke predavanj ali sestankov. Povzetke in prevode jim bo odslej pomagala urediti umetna inteligenca.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta