Novi časi za Titovo politično šolo v Kumrovcu? Kitajska podjetnica ima načrt

11.04.2019 16:22
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kumrovška šola.
Miran Slunjski

Se zapuščeni in nevzdrževani stavbi nekdanje Politične šole Josip Broz Tito v Kumrovcu, ki je v enoletnih kurzih v "pravoverju" trenirala komuniste, obeta nova doba? V veliki delegaciji iz (komunistične) Kitajske, ki je ta teden pripotovala na Hrvaško, je bila tudi pekinška podjetnica Jiang Yu in ponovila je idejo, da jo kupi. V Kumrovcu vidi, je rekla, velik potencial za kulturni turizem. 
V stavbi, ki je ne prvič naprodaj, so konferenčna dvorana s 380 sedeži, pet kabinetov, knjižnica in čitalnica, restavracija in zaklonišče pa športna dvorana, zunaj dve igrišči ... V hotelskem delu je 150 sob.    
Šola je startala leta 1975 in se 1981., leto po smrti Tita, selila v stavbo, ki zdaj zanima premožno Kitajko. Šola je bila v funkciji do konca osemdesetih, ko je razpadla zveza komunistov in kmalu tudi nekdanja Jugoslavija. Zadnji predsednik kumrovške šole je bil pokojni hrvaški premier Ivica Račan

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta