Novo upanje za pogrešanega hrvaškega kapitana: V Atlantiku s satelitom opazili splav

M.R.
09.10.2019 17:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V Atlantskem oceanu so na območju, kjer je pred skoraj dvema tednoma potonila tovorna ladja, ki jo je upravljal hrvaški kapitan Dino Mišlić, s pomočjo satelitov opazili splav. Nahajl naj bi se okoli 65 navtičnih milj stran od kraja, kjer je ladja potonila. Več ladij so nato preusmerili proti lokaciji, poročajo hrvaški mediji, ki navajajo besede hrvaškega pomorskega sindikata. Prav tako naj bi pri iskanju sodelovala ameriška in francoska letala.
Predsednik združenja kapitanov Branko Skorić je za hrvaško televizijo N1 povedal, da bi lahko okoli 22. ali 23. ure izvedeli kaj novega.
Vladimir Svalina, pomočnik glavnega tajnika omenjenega sindikata je povedal, da so v sektorju, ki se nahaja nekoliko bolj severno od območja, na katerem poteka iskalna akcija, res nekaj obstaja. "Lahko se nadejamo, da gre za splav s preživelimi člani posadke," je dejal.
{twitter}https://twitter.com/TomMacSweeney/status/1178987124026159105{/twitter}
Spletna stran Dalmacija danas poroča, da naj bi proti kraju, na katerem so opazili splav, poleteli tudi trije helikopterji.
Spletni portal Morski.hr poroča, da je že napovedan nujen sestanek hrvaških diplomatov s francoskimi oblastmi.
Spletna stran Marine Traffic, ki spremlja promet na morju, je sporočila, da je več ladij, vključno z Alp Strikerjem, spremenilo smer in zdaj vse plujejo proti istemu cilju. Alp Striker je sicer ladja, ki jo je za iskanje potopljene ladje Bourbon Rhode najel njen lastnik.
Včeraj so s te ladje sporočili, da so takoj po tem, ko so dobili informacijo, da sta dva pomorca v noči z nedelje na ponedeljek opazila nekaj podobnega signalnim raketam, sprožili iskalno akcijo. Sodelovala so brezpilotna letala in tudi ameriški hercules C-130, poleg letal pa so na območje poslali tudi tri dodatne trgovske ladje. A uspeha ni bilo.
Ladja je potonila 26. septembra, ko jo je zajel orkan Lorenzo. Tri preživele ukrajinske mornarje so rešili, ostali člani posadke pa so še naprej pogrešani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta