Okuženi Johnson še danes tvital, popoldne so ga premestili na oddelek za intenzivno nego

M.R.
06.04.2020 22:06

Britanski premier Boris Johnson je bil, potem, ko so ga včeraj zvečer zaradi bolezni covid-19 prepeljali v londonsko bolnišnico, premeščen na oddelek za intenzivno nego.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je Johnson 26. marca, tik preden so mu potrdili okužbo z novim koronavirusom, pred poslopjem vlade ploskal zdravstvenemu osebju.
Reuters

"Popoldne se je premierjevo stanje poslabšalo in so ga na predlog zdravniške ekipe premestili na oddelek za intenzivno nego v bolnišnici," so v sporočilu za javnost zapisali v Johnsonovem kabinetu. 
Pri 55-letnem Johnsonu so okužbo z novim koronavirusom potrdili 27. marca. Takrat so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ga po pojavu kašlja in povišane temperature, tudi testirali. 
Od takrat je živel doma v samoizolaciji, še naprej pa je opravljal posle predsednika vlade. V soboto se je tudi oglasil prek videa, ki ga je objavil na Twitterju. 
{twitter}https://twitter.com/BorisJohnson/status/1246042407973662721{/twitter}
V nedeljo zvečer so ga prepeljali v bolnišnico St Thomas v Londonu. V sporočilu je kabinet danes zvečer zapisal, da je deležen odlične obravnave zdravstvenega osebja.
​Sicer je Johnson še danes tvitnil, da se dobro počuti. Zahvalil se je zdravstvenemu osebju, ki skrbi zanj in tudi za druge paciente. "Vi ste najboljši v Veliki Britaniji," je zapisal. 
{twitter}https://twitter.com/BorisJohnson/status/1247137221167153153{/twitter}
Kot namestnika, ki zdaj opravlja tudi njegove naloge, je imenoval zunanjega ministra Dominica Raaba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta