Papež priznal, da duhovniki zlorabljajo nune, te naj bi morale celo splaviti njihove otroke

M.R.
06.02.2019 10:33

Papež Frančišek je priznal, da so duhovniki spolno zlorabljali nune, v enem primeru pa naj bi jih celo imeli za spolne sužnje. Pojasnil je, da je moral njegov predhodnik papež Benedikt celo razpustiti celotno nunsko kongregacijo, ki je bila zlorabljena s strani duhovnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Redovnice
Reuters

Papež je o tem govoril v torek z novinarji med svojim zgodovinskim obiskom Bližnjega vzhoda. Priznal, je, da so duhovniki in škofje zlorabljali nune. Dodal je, da je bila Cerkev s tem seznanjena in da se s problemom še vedno ukvarja. 
Predstavnik Svetega sedeža je nato pozneje za ameriško televizijo CBS News pojasnil, da gre za red v Franciji. Papež pa je še dejal, da gre za problem, ki je še vedno prisoten, v glavnem pa naj bi se dogajal v pretežno novih kongregacijah. 
Novembra lani je namreč globalna organizacija, ki združuje nune, obsodila "kulturo molčečnosti". Ta je nunam preprečevala, da bi o problemu javno spregovorile.

Papež Frančišek med obiskom v Združenih arabskih emiratih
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta