Pariz zapira bare, restavracije bodo morale zagotoviti dodatne ukrepe

STA, M.R.
05.10.2020 08:24

Zaradi širjenja korkonavirusa so francoske oblasti sprejele dodatne ukrepe. Tako bodo od jutri dalje najmanj 14 dni zaprti vsi bari, restavracije pa bodo morale sprejeti dodatne ukrepe, če bodo želele še naprej delovati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bari bodo od jutri dalje v Parizu zaprti.
EPA

Iz kabineta francoskega premierja Jeana Castexa so sporočili, da na območju Pariza niso zaznali nobenega napredka pri omejevanju širjenja virusa SARS-CoV-2. 

Tako je delo od doma na prvem mestu v francoski prestolnici. Na univerzi so lahko predavalnice napolnjene le do polovice. "Gre za ukrepe, ki so nujni v boju proti širjenju virusa, na območju Pariza in še treh departmajev, ki ga obkrožajo, bodo v veljavi dva tedna" so sporočili iz premierjevega kabineta. 

Pred slabima dvema tednoma so restavracije in bare ter tudi telovadnice za dva tedna zaprli že v Marseillu na jugu Francije. 

Samo včeraj so v Franciji zabeležili 12.565 novih okužb, v soboto pa skoraj 17.000. V preteklem tednu so na oddelkih za intenzivno nego sprejeli 893 pacientov s covid-19.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta