Po sobotnem napadu v Srbiji v nedeljo izdali rdeče varnostno opozorilo

STA, Gr.G.
30.06.2024 14:40

Alarm so razglasili, ker je tožilstvo sobotni napad označilo kot teroristično dejanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V Srbiji so po sobotnem napadu pred izraelskim veleposlaništvom, v katerem je bil ranjen policist, izdali rdeče varnostno opozorilo. Predsednik Aleksandar Vučić je danes napovedal, da bo opozorilo najverjetneje v veljavi do torka. Policija je doslej v zvezi z napadom pridržala dve osebi, ki sta domnevno povezani z napadalcem.

SENSITIVE MATERIAL. THIS IMAGE MAY OFFEND OR DISTURB The body of a person lies on the ground, as police officers guard the area after an attack, near the Israeli embassy in Belgrade, Serbia, June 29, 2024. REUTERS/Zorana Jevtic
Zorana Jevtic

Vučić je v spremstvu notranjega ministra Ivice Dačića in zdravstvenega ministra Zlatibora Lončara danes obiskal ranjenega policista, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Pred izraelskim veleposlaništvom v Beogradu ranjen policist, ki je varoval stavbo, napadalec, domnevno vahabit, ubit

Dačić je po tem javnosti pojasnil, da so alarm razglasili, ker je tožilstvo sobotni napad označilo kot teroristično dejanje. Skladno s tem so oblasti okrepile policijsko navzočnost tako pred veleposlaništvi in državnimi institucijami kot na vseh krajih, kjer se zadržujejo množice ljudi, kot so nakupovalna središča.

Police officers secure the area, after an attack near the Israeli embassy in Belgrade, Serbia, June 29, 2024. REUTERS/Zorana Jevtic
Zorana Jevtic

Policist, ki ga je napadalec zadel s samostrelom, ta pa ga je v samoobrambi ubil, uspešno okreva in bo za svoje delo odlikovan, je danes povedal Vučić.

Dačić je v soboto sporočil, da je napad izvedel 25-letni Miloš Žujović. Njegovo versko ime je Salahudin. Prihaja iz Mladenovca, a se je preselil v večinsko bošnjaško regijo Sandžak na jugu države.

Policija je od sobote izvedla več deset hišnih preiskav in priprla dva moška iz skrajno islamistične vahabitske skupnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta