Po terorističnem napadu na koncertno dvorano v predmestju Moskve aretirali še tri ljudi

STA, Va
04.04.2024 17:04

"Dva od pridržanih sta nakazala denar za nakup strelnega orožja in vozil, tretji pa je bil neposredno vpleten v novačenje in financiranje storilcev," je sporočila ruska zvezna varnostna služba FSB.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V marčnem napadu na koncertno dvorano je bilo po podatkih ruskih oblasti ubitih 144 ljudi, več kot 382 pa ranjenih.
Reuters

Ruske oblasti so v povezavi z nedavnim strelskim napadom na koncertno dvorano Crocus v moskovskem predmestju Krasnogorsk aretirale še tri ljudi, je sporočila ruska zvezna varnostna služba FSB. Trojica je osumljena sodelovanja pri načrtovanju napada.

Ruske oblasti so v povezavi z napadom doslej pridržale 12 ljudi, pri čemer so jih osem obtožile kaznivih dejanj, povezanih s terorizmom. Med njimi je tudi četverica iz Tadžikistana, ki je obtožena izvedbe napada na koncertno dvorano. Prejšnji teden so nato v tadžikistanski prestolnici Dušanbe aretirali devet ljudi, ki naj bi bili povezani s četverico.

FSB je danes sporočila, da je v Moskvi, Jekaterinburgu in Omsku zaradi domnevnega financiranja in novačenja sostorilcev za napad aretirala še tri ljudi. Vsi naj bi izvirali iz Srednje Azije, pri čemer naj bi imel en rusko državljanstvo, navaja ruska tiskovna agencija Tass.

Kot je znano, je več zamaskiranih napadalcev 22. marca vdrlo v dvorano Crocus v moskovskem predmestju Krasnogorsk in začelo streljati. V napadu je bilo po podatkih ruskih oblasti ubitih 144 ljudi, več kot 382 pa ranjenih. Odgovornost za napad je prevzela Islamska država (IS). Ruske oblasti pa trdijo, da sta bila v napad vpletena tudi Zahod in Ukrajina.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta