Pod kosom ledu na Mont Blancu umrl alpinist, več ranjenih

STA
05.08.2024 15:49

Na pomoč so napotili številne reševalne službe, vključno s helikopterji in ekipami psov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V bližini padca seraka je bilo skupno 15 alpinistov, med katerimi je eden umrl.
Profimedia

Večji kos ledu, ki se je danes ponoči odtrgal od ledenika na Mont Blancu v francoskih Alpah, je zahteval življenje enega alpinista, štirje pa so bili poškodovani, so danes sporočile francoske oblasti.

Pojasnile so, da je do padca seraka, večjega kosa ledeniškega ledu, ki ga pogosto tvorijo sekajoče se ledeniške razpoke, prišlo okoli 3. ure po lokalnem času na območju Mont Blanc du Tacul na nadmorski višini približno 4100 metrov, so sporočili iz prefekture departmaja Haute-Savoie na jugovzhodu Francije.

Profimedia

V bližini padca seraka je bilo po njihovih navedbah skupno 15 alpinistov, med katerimi je eden umrl, štirje pa so poškodovani. Dodali so, da je ostalim desetim uspelo pobegniti brez poškodb.

Na pomoč so napotili številne reševalne službe, vključno s helikopterji in ekipami psov. Poškodovane so reševalci prepeljali v bolnišnice.

Po prvih podatkih menijo, da so padec seraka povzročili naravni vzroki.

Mont Blanc je zaradi svoje višine več kot 4800 metrov izredno izpostavljen vremenskim pogojem,  zato se na njem občasno dogajajo resne nesreče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta