Policija pridržala francoskega pisatelja Frederica Beigbederja

STA, Va
12.12.2023 18:02

Po poročanju radijske postaje France info so ga zaslišali v okviru preiskave domnevnega posilstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Frederic Beigbeder
Robert Balen

Tožilstvo je potrdilo pridržanje, razloga pa ni navedlo. Tožilec Rodolphe Jarry je povedal le, da prijetje 58-letnega pisatelja ni povezano z mamili. Beigbederja so namreč leta 2008 aretirali v Parizu zaradi uživanja in posedovanja kokaina. Pozneje je povedal, da je opustil uporabo kokaina, ki ga je opisal kot drogo za stare, staromodne ljudi.

Po poročanju radijske postaje France info so pisatelja zaslišali v okviru preiskave domnevnega posilstva, česar ga je poleti obtožila neimenovana ženska. Po navedbah France info je ženska navedla, da je imela najprej sporazumen spolni odnos z Beigbederjem v hotelski sobi, ki mu je še isto noč sledil še en, v katerega pa ni pristala.

Beigbederjeva najuspešnejša romana sta Vacances dans le coma (Počitnice v komi) in Ljubezen traja tri leta. V svojih delih raziskuje ljubezen, politiko in bleščečo stran Pariza, še poroča AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta